Alanmiehet

Hi-Lux 2005

 

Hi-Lux 2005

Vuoden 2004 loppupuolella oli meininki myydä Hiluksi pois, koska siittä olis joku saanut hyvän, lähes valmiin auton. Kauppa ei suoraan sanoen oikeen käynyt, ei kai tollasesta rakennetusta voi oikeen mitään maksaa.

Rakenteluinto ei ole laantunut mihinkään ja uutta piti päästä tekemään. Vaikka tallin nurkalla olisikin ollut yksi ruosteeton suzukin runko, saa Hiluksi toimia aihiona vastakin. Pääseehän siinä tietty hiukan helpommalla, kun on kaikki mätätyöt tehty ja korikaan ei paina kovin paljoa.

Kuvat on todella surkeaa tasoa, otetaan parempia kun ehditään. Seuraavanlaista on tapahtunut ja tuloillaan:

Hytissä oli kaikkea tarpeetonta, kuten lattiamatot, ääneneristysmassaa jne. Ne päätettiin ottaa kuitenkin pois, koska matto imee vettä itseensä ja äänieristysmassa oli noin 90%:sesti irti lattiasta. Massan alle oli kertynyt vettä aika reippaasti, mutta ruoste ei ollut vielä päässyt iskemään.

Rengas on lähtenyt kerran vanteelta, silloinkin venttiilin irtoamisen vuoksi. Bead-lockit syntyi tämän vuoden puolella.

Lava oli hieno, kevyt ja toimiva. Se sai kuitenkin lähteä uusien suunnitelmien valossa ja taisi löytää uuden kodin BJ-75 päältä.

Taaempi vaihteisto sai uuden tuen. Tämä on suoraan rungossa kiinni, kun vanha tuli lavan pohjaan kiinni. Taisi tulla samalla vähän tukevampi.

Häiritsevä takaylitys saa lähteä pois. Jousituskin on jotenkin vanhanaikainen ja sallii liikaa akselin kiertymistä.

Ensimmäinen pätkä pois. Samalla lähti vetokoukun kiinnike. Onhan sekin ottanut ainakin kerran kiinni ajaessa.

Monsteririiput pääsi poistolistalle.

Runkopalkit oli luonnollisesti täynnä likaa. Taas on homma sillä mallilla, että tankki kiinni ja ajamaan.

Vaikka 90% harrastuksesta onkin rakentamista, niin...

...kyllä se 10% on aika pirun hauskaa hommaa.

Tekniikka? Suurin kysymysmerkki jatkossakin. Saattaa toimivuutensa takia säästyä vielä yhden kauden. 

Laitoinpa yht´äkkiä vieterijousituksen takapäähän. Takaylitys alkaa olemaan kohillaan, kun otettiin edellisistä vielä n. 25 cm pois.

Tietty pientä testikikkailua kiven kanssa.

Kaikki pyörät vielä maassa.

Orbitrooli-ohjaus:

Otettiin kuvia keskellä yötä ja ei nähty yhtään mitä kuvassa on ennenkuin se näkyi kameran näytöllä. Kuvassa kuitenkin näkyy, miten Chevyn tehostimen pumpun saa kiinnitettyä 2L moottoriin. Kuva on hyvä ottaa ennen off-road mustaa väritystä, niin näkee selvemmin. Orgispaikalla pumppu olisi tullut n. 20 cm pahjapanssarista alaspäin. Pumpustakin oli joku vääntänyt paluuputken korkkiruuviksi, joten senkin sai tehdä uusiksi. Kiitokset Rajamäen putkimiehille juotosavusta.

Orbitrooli tuli Sampo-Rosenlew puimurista. Samoin ohjausakselin pätkä. Akselin laipan joutui tekemään itse.

Orbitroolin päässä on letkujen asennuskaavio, josta ei tosin ilmene, mihin kohtaan rattiakselin pitäisi tulla. Hiukan ylimääräistä päänvaivaa, mutta 3,5 kierrosta laidasta laitaan ja erittäin kevyt ohjaus tuntuu kuitenkin sen arvoiselta.

 

Ohjaus hoituu kaksitoimisella sylinterillä. Nopeuseroa heikompaan suuntaan ei oikeastaan edes huomaa. Samalla pääsi eroon turhista ohjausvarsista, joiden kanssa tulisi ongelmia joustavan keulan kanssa. Enää pitäisi rakentaa joustava keula...

 

Kiinnitys osui suoraan banjoon, mutta onhan tuo toistaiseksi kestänyt. Laitoin kiinnityksen samalla vähän korkeammalle silmälläpitäen tulevaa Hi-Steeriä.

Toinen pää kiinnittyy raidetangon päähän, mihin normaalisti tulisi ohjausiskari. Huomaa kevyesti vahvistettu raidetanko.

Näppärä Liftiteline.

 

Viimeksi päivitetty 25.6.2022

Toyota BJ-42 25.6.2022 Vinssauspäivä Hyvinkäällä 5.2.2022 25.6.2022 Masinmäki 4.7.2020 13.7.2020 Putkirunko 18.9.2016 Kulmakorpi 27.8.2016 27.8.2016