Alanmiehet

Vaihteisto

 

Vaihteisto

Alko sitten tympimään nuo välitykset ja ajattelin tilailla jenkeistä paremmat välitykset jakolaatikkoon. Kun sain hinnan laskettua rupesinkin haeskelemaan HJ:stä jäänyttä vaihteistoa ja jakolaatikkoa. Kuka sitä nyt laskee montako askia siellä on? Takavetoisen Hiluxin päävaihteisto ja HJ:n paketti sen perään (bootie fab). Tässä on nyt tietenkin mahdollisuus vaihtaa toi tekniikka aika helposti, kun kaikkien takavetosten tekniikka käy, no ainakin periaatteessa.

Lattian hitsailin suorasta pellistä. Eihän tuon tarvii rungollisessa autossa olla kuin peittona maan ja selkänojan välissä. Päälipelti on peräisin HJ:sta, oikasin sen ja sehän kävi suoraan tohon lattiaan valmiit rei´ät kepeille ja kaikki...

 Ei varmaan onnistu toi lisävaihteisto kuin Extra-Cab malliin. Tai sit täytyy jättää penkki pois? Voimanulosoton vivulle tein oman kuoren.

20.11.2004 Kuvassa näkyvä välikardaani Hiluxin ja HJ:n askin välissä sanoi sopimuksen irti. Kytkimen keskiö ei vaan kestänyt siihen kohdistuvia rasituksia. Välikardaanissa ei ollut kuin yksi nivel, joten "suoraan päähän" kohdistui aika paljon vääntäviä voimia. Asia korjaantui kun lisäsin yhden nivelen ja laitoin yhden sijaan kaksi kytkimen keskiötä liukuosaan.

HJ:n askissa on takapäässä lisätuki, joka on pultattu kumityynyn läpi askiin kiinni. Alkupränen pultti oli turhan hento ja siitä petti kierteet. Aski pääsi sen takia liikkumaan ja hajotti sitten ohuesta tavarasta tehdyn tuenkin. Korjauksen ohessa pistin paksumman pultin ja laitoin tuenkin järeämmästä aineesta.

Ensimmäisiä testiajoja on ajettu ja homma toimii takakardaania lukuunottamatta hyvin. Takakardaani on niin lyhyt, että pohjaa helposti. Saattaa olla tuplanivelen paikka. Testasin vaihtaa Hiluxin kardaaninivelen ja autto aika tavalla. Hiluxin kardaanissa on muuten pidempi liukuosa kuin HJ:n vastaavassa ja nivel kääntyy suurempaan kulmaan. Nivel on tosin vähän hennompi. Kuvan oikeanpuoleinen nivel on HJ:sta ja sitä on vähän hiottu parempien kulmien toivossa. Vasen on Hiluxin nivel.

Viimeksi päivitetty 25.6.2022

Toyota BJ-42 25.6.2022 Vinssauspäivä Hyvinkäällä 5.2.2022 25.6.2022 Masinmäki 4.7.2020 13.7.2020 Putkirunko 18.9.2016 Kulmakorpi 27.8.2016 27.8.2016